u bent hier: lokale economie afbeelding voor de banner
Contacteer Printvriendelijke versie Lettertype vergroten Lettertype verkleinen Sitemap RSS-feed
lokale economie

 


Sinds 2013 is er budget voorzien voor de ondersteuning van lokale economie. In eerste instantie was dit budget bedoeld voor de oprichting van een ondernemersraad en een ondernemersloket. Voor geen van beide was er voldoende draagvlak met als gevolg dat sinds 2015 de budgetten worden aangewend voor het organiseren van ondernemersevents rond een specifiek thema. Alle ondernemers ontvangen een uitnodiging, op elk event zijn telkens zo'n 50 à 60 deelnemers.

Er hebben reeds 3 events plaatsgevonden:

  1. Februari 2016 - Voorstelling van de Intergemeentelijke Kadoobon, het fairtradeproject ‘Lubbeek Lekker Lokaal’ en het plaatselijk product 'PJ Gin'. Daarnaast hadden we een spreker vanuit VOKA die het project ‘Leuven Mindgate’ toelichtte.
  2. Juni 2017 - Het gemeentelijk parkeerbeleid en de analyse kerncijfers detailhandel door Unizo Lubbeek kwamen aan bod, samen met de oorstelling van het lokaal product Linus pils.
  3. September 2017 - Thema ruimtelijke ordening, toegankelijkheid van de handelsruimte en voorstelling lokaal platform Buren en Boeren.

2017 sluiten we feestelijk af met een eindejaarsborrel op woensdag 20 december. We brengen de Kadoobon extra onder de aandacht en de collega's van de provincie Vlaams-Brabant stellen de Happy Hageland-App voor. Inschrijven kan nog tot vrijdag 15 december 2017 via economie@lubbeek.be 

Relevante items

nieuws
evenementen
kadoobon
handelsgids

Info