u bent hier: lokale economie afbeelding voor de banner
Contacteer Printvriendelijke versie Lettertype vergroten Lettertype verkleinen Sitemap RSS-feed
lokale economie

  •  

Sinds 2013 is er budget voorzien voor de ondersteuning van lokale economie. In eerste instantie was dit budget bedoeld voor de oprichting van een ondernemersraad en een ondernemersloket. Voor geen van beide was er voldoende draagvlak met als gevolg dat sinds 2015 de budgetten worden aangewend voor het organiseren van ondernemersevents rond een specifiek thema. Alle ondernemers ontvangen een uitnodiging, op elk event zijn telkens zo'n 50 à 60 deelnemers.

Er hebben reeds 4 events plaatsgevonden: 
  1. Februari 2016 - Voorstelling van de Intergemeentelijke Kadoobon, het fairtradeproject ‘Lubbeek Lekker Lokaal’ en het plaatselijk product 'PJ Gin'. Daarnaast hadden we een spreker vanuit VOKA die het project ‘Leuven Mindgate’ toelichtte.
  2. Juni 2017 - Het gemeentelijk parkeerbeleid en de analyse kerncijfers detailhandel door Unizo Lubbeek kwamen aan bod, samen met de oorstelling van het lokaal product Linus pils.
  3. September 2017 - Thema ruimtelijke ordening, toegankelijkheid van de handelsruimte en voorstelling lokaal platform Buren en Boeren.
  4. December 2017 - Feestelijke afsluiter van het jaar met een eindejaarsborrel; de Kadoobon werd extra onder de aandacht gebracht en de collega's van de provincie Vlaams-Brabant stelden de Happy Hageland-App voor.

Afspraak op woensdag 12 september 2018 voor het volgende event met als centraal thema 'Toerisme als motor voor lokale economie'. Inschrijven kan via economie@lubbeek.be.

 

Relevante items

nieuws
evenementen
kadoobon
handelsgids

Info