u bent hier: brandweer afbeelding voor de banner
Contacteer Printvriendelijke versie Lettertype vergroten Lettertype verkleinen Sitemap RSS-feed
brandweer

Brandweerhervorming: Hulpverleningszone Oost


Ingevolge de hervorming van de civiele veiligheid (brandweer) werd vanaf 1 januari 2015 de hulpverleningszone Oost in dienst gesteld waaronder ook de brandweerkorpsen van Leuven en Tienen ressorteren.

Deze hulpverleningszone bestaat uit 32 Vlaams-Brabantse gemeenten. De zone wordt bestuurd door een zoneraad waarin de burgemeesters van de betrokken gemeenten zetelen. Daarnaast wordt een zonecollege opgericht bestaande uit 12 burgemeesters waaronder onze waarnemend burgemeester Tania Roskams.

In de zoneraad van 6 januari 2015 werden retributiereglementen(vaststellen van de tarieven) goedgekeurd betreffende interventie, preventie en ziekenwagen. Deze reglementen zijn bijgevolg ook van toepassing in de gemeente Lubbeek en je kan raadplegen op deze website.

In het kader van de openbaarheid van bestuur zal ook de besluitenlijst van de zoneraad en het college bekend gemaakt worden op onze website.


Voor de diensten van de brandweer kan je voorlopig nog contact opnemen met de respectievelijke posten van Leuven & Tienen.


Klik hier voor de vacatures .

Relevante items

Besluitenlijst
Retributiereglementen
Overige info

Info