u bent hier: milieu / composteren / aanschaf afbeelding voor de banner
Contacteer Printvriendelijke versie Lettertype vergroten Lettertype verkleinen Sitemap RSS-feed
milieu

composteren

U ZOU HET EENS MOETEN PROBEREN!

Er zijn nog steeds veel inwoners van Lubbeek die om de 14 dagen hun groene GFT-bak buitenzetten voor de ophaaldienst. Maar eigenlijk is Groente, Fruit en Tuinafval een waardevolle grondstof.  De omzetting van GFT tot compost kan gebeuren in een compostbak. Dit eindproduct kan gemakkelijk worden gebruikt in de tuin, in perken en in bloempotten.

Aanschaf compostbak elementen

Een compostbak bestaat uit meerdere elementen die vervaardigd zijn uit hout (grenen) afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De gemeente biedt aan haar inwoners de mogelijkheid compostelementen te kopen voor een prijs van 12 euro per element.  De compostbak bouw je zelf op uit 3 (hoogte 82,5 cm) tot 4 (hoogte 109,5 cm) elementen op elkaar te plaatsen. De grondoppervlakte is ongeveer 1 m².

Je kan via de gemeente Lubbeek compostbakelementen aankopen. Deze compostbakelementen betaal je aan het onthaal van het gemeentehuis, Gellenberg 16 te 3210 Lubbeek Na betaling ontvang je een ontvangstbewijs, waarmee je de aangekochte compostbakelementen kan afhalen in de gemeentelijke werkplaats, Bollenberg 86 te 3210 Lubbeek.

Openingsuren gemeentehuis:

Maandag tot vrijdag van 8u30 tot 11u55
Dinsdag en woensdag van 12u30 tot 16u
Donderdag van 17u30 tot 19u45

Openingsuren gemeentelijke werkplaats:

Maandag tot vrijdag van 8u30 tot 11u55
Dinsdag en woensdag van 12u30 tot 16u

  

Aanschaf compost

Compost nodig? Naar het containerpark!

Groene vingers vinden hun weg al jaren naar milieubedrijf EcoWerf voor de aankoop van kwaliteitscompost. Heb je slechts een kleine hoeveelheid compost nodig, dan kan je voortaan ook terecht op jouw containerpark.

Compost kan je al langer aankopen bij EcoWerf. Wie een kleine hoeveelheid compost nodig had, kon met zijn eigen zakje naar het milieubedrijf gaan en het zelf vullen met compost. Je handen vuil maken en kilometers ver rijden, is verleden tijd.  EcoWerf verkoopt nu voorverpakte compost zowel bij het milieubedrijf (Aarschotsesteenweg 210, 3012 Wilsele) als in jouw containerpark (adres containerpark[c1] ). Voor een zak van 40 liter betaal je 3 euro (incl. btw).Voor het afhalen van compost in bigbags, met een aanhangwagen of in bulk kan je nog steeds terecht op het milieubedrijf. Grote hoeveelheden kan je ook aan huis laten leveren.

Koop geen kat in een zak, wel kwaliteitscompost

EcoWerf-compost is een bodemverbeteraar van hoogwaardige kwaliteit, die qua samenstelling aan de strengste voorwaarden voldoet. Daarom heeft deze compost een Vlaco-kwaliteitslabel. De compost bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval, gras en bladeren en organisch bedrijfsafval dat gedurende 5 weken omgezet wordt in een composteerhal. Nadien rijpt de gezeefde compost nog een vijftal weken na. Na verschillende kwaliteitscontroles is hij gebruiksklaar. De gebruiksaanwijzing vind je op de verpakking. Meer informatie over de samenstelling, het gebruik of de aankoop van compost: http://www.ecowerf.be/ of 016/28 43 00.

Relevante items

adviesraad
afval
composteren
dieren
landbouw
milieubeleidsplan
premies
vergunningen
water
zwerfvuil

Info

Openingsuren

Maandag t.e.m. vrijdag
van 08u30 tot 11u55
Dinsdag en woensdag:
Van 12u30 tot 16u
Donderdagavond
van 17u30 tot 19u45

Contact

Gemeente Lubbeek
Gellenberg 16
3210 Lubbeek
Tel. 016 47 97 40
milieudienst@lubbeek.be