u bent hier: kinderopvang afbeelding voor de banner
Contacteer Printvriendelijke versie Lettertype vergroten Lettertype verkleinen Sitemap RSS-feed
buitenschoolse kinderopvang

Welkom op de webpagina van onze buitenschoolse kinderopvang!

Op maandag 25 juni 2018 zijn alle opvanglocaties (IBO Lubbeek en Binkom, gemelde opvang Pellenberg en Linden) voorschools EN naschools uitzonderlijk gesloten omwille van de jaarlijkse personeelsuitstap.

Op vrijdag 29 juni 2018 zijn alle opvanglocaties (IBO Lubbeek en Binkom, gemelde opvang Pellenberg en Linden) naschools gesloten om de locaties klaar te maken voor de grote vakantie.
Die dag wordt er dus enkel voorschools opvang voorzien!

Op vrijdag 31 augustus 2018 zijn alle opvanglocaties de ganse dag gesloten om de locaties klaar te maken voor de het nieuwe schooljaar.
Die dag wordt er dus geen opvang voorzien!

Wij danken u voor uw begrip!

Ken je onze buitenschoolse kinderopvang al?

De gemeente organiseert opvang voor kleuters en lagere schoolkinderen die in groot-Lubbeek wonen of er naar school gaan. Er is opvang voorzien voor en na de schooluren, op woensdagnamiddag en tijdens schoolvrije en vakantiedagen.

Er zijn vier opvanglocaties waar de kinderen voor en na de schooluren terecht kunnen. De opvanglocaties Linden en Pellenberg zijn gemeld aan Kind & Gezin, ze zijn niet gesubsidieerd en zijn financieel volledig ten laste van de gemeente. We hebben ook twee erkende locaties, IBO Lubbeek en IBO Binkom.

Het doel van ons team is ervoor zorgen dat jullie kinderen een leuke tijd hebben wanneer ze in de opvang verblijven! We vinden het belangrijk dat kinderen bij ons de ruimte krijgen om zich te ontspannen. Ze kunnen deel nemen aan de activiteiten maar als ze liever vrij willen spelen ... geen probleem! Tussen 16u en 17u hebben de kinderen van de lagere school de mogelijkheid om hun huiswerk te maken. Vanaf 17u kunnen ze zich volledig uitleven in de speelhoekjes met gezelschapsspelen, auto's, kastelen, poppen, kussens, ... We staan ook klaar om naar hen te luisteren, ze kunnen bij ons hun kleine of grote zorgen uiten. Het moet vooral leuk zijn in de opvang. We proberen deze sfeer te creëren door middel van verschillende activiteiten: samen de kerstboom versieren, de paaseierenworp, de blije gezichten op Sinterklaasdag, de biljartwedstrijden, het ijskarretje dat langskomt, ...
Tijdens de vakantiedagen hebben we een gevarieerd programma: onze begeleid(st)ers bieden zelf allerlei knutselactiviteiten en spelletjes aan maar de kinderen kunnen ook gewoon zelf kiezen waarmee of wat ze willen spelen. We trekken erop uit in groot-Lubbeek en we nodigen "speciale gasten" uit in onze opvang, die ons keer op keer verbazen met een workshop, een spel, een toneeltje, ...! (Hikketakketoe, Circus Salto, Spelenderwijzer, Kip van Troje enz.)

Hoe inschrijven?

Voor de voor- en naschoolse opvang moet je niet op voorhand inschrijven. De kinderen die na school niet afgehaald zijn, nemen we mee naar de opvang. We vragen je wel om vóór het eerste opvangmoment zeker een inschrijvingsovereenkomst in te vullen. Op deze manier beschikken we over je gegevens en kunnen we je contacteren indien dit nodig zou zijn. Vermeld hier duidelijk wie je kind mag afhalen, staat deze persoon niet op het formulier, mogen we je kind niet meenemen (tenzij er een schriftelijke toestemming meegegeven wordt)
Op schoolvrije- en vakantiedagen moeten de kinderen vooraf worden ingeschreven. De inschrijvingsformulieren  worden verspreid via de scholen en via de website. Tijdens schoolvrije- en vakantiedagen wordt er enkel opvang georganiseerd in onze locatie te Lubbeek . Er kunnen 70 kinderen terecht. De andere opvanglocaties worden gesloten. Inschrijven kan bij voorkeur via mail ibo.lkids@lubbeek.be of je kan het inschrijvingsformulier binnen brengen in een opvanglocatie. Onze administratie is op weekdagen bereikbaar tussen 9 en 12, op woensdag tussen 9 en 11.
Opgepast! Een inschrijving kan enkel geannuleerd worden om medische redenen. Het medisch attest op naam van het kind dient binnen de week binnengebracht te worden in het IBO, zo niet worden de ingeschreven uren aangerekend.
Meer informatie vind je ook terug in ons huishoudelijk reglement (HHR).

Formulieren

Contact

Heb je een vraag, een opmerking, een suggestie, een idee of een probleem? Neem even contact met ons op, we helpen je graag verder!

Administratie: Christine & Tine

Dorpsstraat 2B (1ste verdieping), 3210 Lubbeek
Telefoon: 016 25 66 98
E-mail:ibo.lkids@lubbeek.be
Je kan de administratie telefonisch bereiken op volgende dagen: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9u tot 12u, woensdag van 9u tot 11u

Verantwoordelijken: Marijke & Marianne

Marijke Sué, diensthoofd
Telefoon: 016 47 97 25
e-mail: marijke.sue@lubbeek.be

Marianne Timbal, ass. Coördinator
Telefoon: 016 47 97 27
e-mail: marianne.timbal@lubbeek.be

Locaties: verschillend team naargelang de locatie

Opgelet!
's Morgens gaan alle opvanglocaties open vanaf 7u, voor dit aanvangsuur is het niet toegestaan je kind reeds af te zetten!
‘s Avonds sluiten alle opvanglocaties om 19u, gelieve hiermee rekening te houden en je kind tijdig op te halen. Op woensdag is er een verschillend sluitingsuur op volgende locaties: 18u in Linden, 17u in Pellenberg, 13u in Binkom. Alvast bedankt voor jouw medewerking.

Wie is wie?

Team BKO

Team Lubbeek
 Kristel Sonja Lisette
 
 HanneloreYolande 

Team Binkom 
 Christine Ellen Gerda

Team Pellenberg 
 Anne Kathy Annemie

Team Linden
 Myriam Sarah Ine
   
 Sören Melinda 

Team administratie


 
 Christine Tine

Coördinatie

  
Marijke
 Marianne