Aankoop PMD, roze en composteerbare zakken

Aankoop van inzamelzakken:

- Composteerbare zakken: U kan composteerbare zakken gebruiken in uw GFT-container. Deze zakken zijn gemaakt van een makkelijk afbreekbaar materiaal. Hierdoor beginnen de zakken na een drietal weken spontaan te composteren.

- PMD zakken: plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons  (wijziging inhoud :vanaf 1 maart 2021 ook huishoudelijke plastic verpakkingen zoals yoghurtpotjes of botervlootjes en plastic zakken, folies, chipszakjes,...)

- Roze zakken: Opgelet: uit omloop (niet meer verkocht) vanaf 1 maart 2021

 

Procedure

U kan deze inzamelzakken kopen bij de gemeente aan de onthaal- en snelbalie.

OPGELET! DE NIEUWE BLAUWE ZAK KOMT ER AAN!

Vanaf maart 2021 is het zover. Dan introduceert EcoWerf samen met Fost Plus en haar 27 gemeenten en steden de nieuwe blauwe pmd-zak in Lubbeek. En dat is goed nieuws, want vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in één zak, de pmd-zak. Dat betekent minder restafval en veel meer recyclage. Je hoeft dan ook niet meer na te denken wat in de blauwe zak en wat in de roze zak.

Niet plastic-verpakkingen zoals kleine harde plastic, plastic speelgoed en huishoudemmers, horen vanaf 1 maart 2021 bij de harde plastics op het recyclagepark.

Om je voorraad roze zakken op te gebruiken, kan je vanaf 1 maart 2021 tot en met eind mei 2021 je voorraad roze zakken gebruiken voor de ophaling van pmd. Dat betekent dat je gedurende deze 3 maanden pmd volgens de nieuwe pmd-sorteerregels mag sorteren in de roze zak. Dus alle verpakkingen maar geen plastic voorwerpen.

Van 1 maart tot eind mei 2021 kan je ook volledige en onbeschadigde rollen roze zakken omruilen op het recyclagepark. Het bedrag van 2,50 euro wordt op je difTar-rekening gezet. Enkel volledige rollen worden teruggenomen, losse roze zakken worden niet teruggenomen.

Oude blauwe pmd- zakken blijven onbeperkt geldig!

Wie nog maar net een rol blauwe pmd-zakken heeft gekocht, hoeft zich geen zorgen te maken. De oude zakken blijven onbeperkt geldig. Vanaf maart mag je ze voor ophaling aanbieden mét de extra plastic verpakkingen. De nieuwe pmd- zakken zullen, net zoals de huidige pmd-zakken verkocht worden in dezelfde verkooppunten.

De ophaaldagen voor pmd worden aangepast: voortaan halen we de pmd om de 2 weken op. Raadpleeg daarom dus zeker de (papieren) afvalkalender of download de gratis app Recycle!

 

 

Kostprijs

PMD zakken: 3,00 euro/rol (10 zakken);

Composteerbare zakken:

10 liter: 3,00 euro/rol (50 zakken);

40-50 liter: 3,00 euro/rol (10 zakken);

120 liter: 4,50 euro/rol (10 zakken)

Downloads