Aanvraag evenementen

Voor het organiseren van een openbaar evenementen in de gemeente Lubbeek, moet je een schriftelijke aanvraag indienen bij de dienst cultuur.

De aanvraag moet minstens 6 weken en maximum 1 jaar voor aanvang van het evenement worden ingediend.

 

Neem zeker ook een kijkje op de website www.veilige-evenementen.be. Hier vind je een heleboel informatie en tools voor de organisatie van veilige evenementen. Gebruik zeker de Risico Quickscan om op een makkelijke en snelle manier inzicht te krijgen in de belanrijkste risico's voor je evenementbezoeker, als ook de gevaren en factoren die deze risico's beïnvloeden.

Voor wie

De burger

Voorwaarden

De aanvraag moet minstens 6 weken en maximum 1 jaar voor het evenement worden ingediend.

Als aanvrager ben je verantwoordelijk voor de gegevens die je opgeeft.

Procedure

Toelating evenement

Een evenement aanvragen kan door een e-mail te sturen naar cultuur@lubbeek.be met in bijlage het ingevulde formulier 'Invuldocument risicoanalyse voor aanvraag evenementen' dat je onderaan kan downloaden om in te vullen.

Na indienen word je aanvraag ter advies voorgelegd aan de politie en zal nadien worden geagendeerd op het schepencollege. Zij beslissen dan of je al dan niet de toelating krijgt tot het organiseren van het evenement.

 

Inname openbaar domein

Is er ook de vraag naar een parkeerverbod of afsluiten van een straat? Dan dien je dit aan te vragen bij dienst mobiliteit. Dit kan via volgende link: Inname openbaar domein aanvragen.

Heb je hier nog vragen rond dan kan je deze stellen via omgevingsvergunningen@lubbeek.be.

Reglement

Inzake geluidsoverlast geldt de regel dat evenementen buiten tot 1u mogen duren en binnen tot 3u.