K.M. Help U Zelve viert 85-jarig bestaan

Op zaterdag 26 oktober 2019 willen we ons 85-jarig bestaan samen met jullie vieren. Om 19u bieden we jullie een eigen optreden aan gevolgd door een receptie.

Een brokje geschiedenis:
85 Jaar geleden, in Oktober 1934, zag Lubbeek de geboorte van een nieuwe muziekmaatschappij. Boven de doopvont gehouden, kreeg het pas opgerichte fanfaregenootschap de naam “Help U Zelve” mee.
In 1984 verleende toenmalig Koning der Belgen Boudewijn de toelating om het predicaat “Koninklijk” te voeren. Ter ere van het 50-jarig bestaan van de vereniging stond de fanfare dan ook gekend als Koninklijke Fanfare Help U Zelve, een naam die iets meer dan 20 jaar lang werd gehandhaafd.
Hoewel officieel nog steeds een fanfare, zag de vereniging in de jaren 90 van vorige eeuw steeds meer houtblazers en andere instrumenten de rangen vervoegen; instrumenten die technisch gezien eigenlijk niet in een fanfare voorkomen (normaliter slechts bestaand uit koperblazers, saxofoons en slagwerk). Daarom werd in 2005 besloten om een structurele hervorming door te voeren en middels toevoegen van diverse soorten houtblazers voortaan als muziekvereniging door het leven te gaan. Dit vertaalde zich logischerwijs in een naamsverandering: Koninklijke Muziekvereniging Help U Zelve Lubbeek.
In haar lange bestaansgeschiedenis werd het muzikale schip dat Sint-Cecilia Haacht is, bestuurd door verscheidene dirigenten die ieder hun eigen accenten aanbrachten en elk hun invloeden achterlieten. De laatste kapitein in dit rijtje is Peter Dewit, die sinds 2009 aan het roer staat.
Alvast bedankt voor uw aanwezigheid, en geniet van deze muzikale tocht!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Sint-Bernarduskerk

Filter op categorie