Mini-cursus: Maak van je tuin een natuurgebied

Wil jij ook graag meer natuur in jouw tuin?

In 2 theorielessen en 3 excursies trachten we de deelnemers te inspireren om zelf aan de slag te gaan in hun tuin. Wat hebben wilde bijen, vlinders, vogels en andere dieren zoals egels nodig om een tuin als leefgebied te gebruiken.

Met kleine aanpassingen in de tuin kan er al grote winst geboekt worden. Er kan ook gericht gewerkt worden naar bepaalde soorten.Welke nectarplanten lokken vlinders, welke bessen eten vogels, wat is het nut van een haag...

Doel is om aan te tonen dat met een goedgekozen visie op de tuin, de tuin een klein natuurgebied kan worden. Het hoeft niet altijd veel moeite te kosten om wat meer leven in de brouwerij te krijgen.

Twee theorielessen op maandag 2 maart en dinsdag 31 maart van 19u30 tot 22u00 in Feestzaal Santro, Tiensesteenweg 61 te Binkom.

Drie tuinexcursies op zaterdag 4 april, zondag 19 april en zaterdag 25 april van 14u00 tot 16u30. Locatie excursies Lubbeek, Pellenberg, worden later bekend gemaakt.

Meer info en vooraf inschrijven via gerda.vanhoovels@gmail.com of via 016 62 21 67

Kostprijs 30 € voor leden van Natuurpunt, 60 € voor niet-leden met automatisch bijkomend lidmaatschap ter waarde van 30€.

 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 60,00
Ledenprijs: € 30

Waar

Organisatie

Natuurpunt Lubbeek

Filter op categorie