AfrikaFilmFestival

Gepubliceerd op maandag 15 mei 2023 15.09 u.

What happend in the Tent

Het is een 'acrobatisch’ verhaal, verteld door documentairemakers Majd Khalifeh en Roel Nollet, die elk met hun eigen achtergrond op zoek gaan naar de innerlijke kracht van circus: het vermogen om mensen over de grenzen heen te verbinden.

Een uitwisselingsproject tussen twee circusscholen, de ene op de Westelijke Jordaanoever in Palestina en de andere in Molenbeek, brengt twee groepen jongeren met een kwetsbare achtergrond samen. Elke groep heeft zijn eigen verhaal over de manier waarop ze door anderen worden gezien, maar ze proberen de negativiteit, het geweld en de discriminatie waarmee ze worden geconfronteerd, om te buigen tot een constructief project.

Nadien volgt een nabespreking met beide documentairemakers én met Jessica Devlieghere, niet enkel een bekende Lindenaar, maar ook medeoprichter van de Palestijnse circusschool, een vierdepijler die het lokaal bestuur Lubbeek mee subsidieert.

Praktisch

vrijdag 9 juni 2023 om 19u30
Lubbeek, zaal Libbeke, Gellenberg 16
gratis

Vijftiende editie van het AfrikaFilmFestival Lubbeek, een organisatie van GRIS Lubbeek in samenwerking met het lokaal bestuur Lubbeek.