Bestuursakkoord

De meerderheidspartijen NV-A en CD&V hebben een bestuursakkoord afgesloten. Dit bestuursakkoord zal vertaald worden in een nieuw meerjarenplan.

"We staan aan het begin van een nieuwe bestuursperiode die reikt tot eind 2024. Met trots legden onze 23 gemeenteraadsleden op 2 januari 2019 de eed af. Veel nieuwe gezichten, maar ook heel wat ouwe getrouwen.

U gaf ons het mandaat om 6 jaar lang onze prachtige gemeente te besturen. Het is een gemengde bestuursploeg, met ervaring maar ook nieuw bloed. Allen even enthousiast en gemotiveerd om onze gemeente en haar inwoners te dienen. Nog beter.

De vorige bestuursperiode bracht terug rust en stabiliteit. We openden nieuwe jeugdlokalen in Binkom, Lubbeek en Pellenberg, we bouwden een nieuwe school, bib en feestzaal en herstelden onze erfgoedparels. We lieten veel intensiever sneeuw ruimen, schaften de voorrang van rechts op de hoofdwegen af, voerden bijna overal de 50 km/u in en herstelden de slechtste wegen. Resultaten die gezien mogen worden. Toch is dit niet het signaal om op onze lauweren te rusten. Er ligt nog zoveel werk op de plank.

De grootste projecten voor deze legislatuur worden de nieuwe school in Pellenberg, de herinrichting van de Staatsbaan in Sint-Bernard en de Bollenberg. We realiseren multifunctionele sportinfrastructuur en werken verder aan een verkeersveilige en groene gemeente. Welzijn focust op de aanpak van eenzaamheid en armoede. Warm en sociaal, veilig en duurzaam. Op ons kunt u rekenen."

Namens uw bestuursploeg N-VA/CD&V