Happy Hageland-app

De 20 Hagelandse gemeenten, waaronder Lubbeek, beslisten in 2016 om in te stappen in het project ‘Hageland digitaal’. Dit innoverende plattelandsproject, dat cofinanciering krijgt van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant, wil deze gemeenten digitaal ontsluiten via één handige app genaamd ‘hAPPy Hageland’. 

De Happy Hageland-app is in 2017 officieel gelanceerd en biedt zowel functies gericht op inwoners als op toeristen.

Omdat de app werkt via geolocatie, kan de gebruiker er lokale info terugvinden van zijn Hagelandse thuisgemeente óf de Hagelandse gemeente waar hij zich op dat moment bevindt.

Inwoners kunnen het lokale nieuws lezen, de gegevens van gemeentediensten raadplegen, hun favoriete lokale handelaars en verenigingen volgen,... Ook toeristen hebben met deze app het Hageland in hun broekzak: er zijn wandel- en fietsroutes in te vinden, er kan een b&b of gezellig restaurant gezocht worden, de QR-code lezer kan bezoekers meer uitleg bieden over toeristische bezienswaardigheden,…

 

Procedure

Je kan de app installeren via Google Play, de App Store en ook via de Windows Store. Een bedrijf kan je toevoegen via de Happy Hageland app zelf (er staat een knop ‘Registreer uw zaak/vereniging’ binnen de categorie 'Ondernemingen' of 'Verenigingen') of rechtstreeks via de backoffice van de app (zie bijgevoegde link).

Kostprijs

Registratie als handelaar of onderneming is gratis.