Herinrichting gewestweg N2/ Staatsbaan tussen Leuven en Tielt-Winge

Update 14 juni 2021

Herstellingswerken van betonvakken op de midden- en rechterrijstrook, rijrichting Diest, van de N2 op het grondgebied Lubbeek van 2/6/2021 tot 31/07/2021.

Meer info vind je op de website van het Agentschap Wegen & Verkeer.

Update 22 april 2020

Volgens de huidige planning start Wegen en Verkeer in de week van maandag 4 mei 2020 met werken op de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) in Lubbeek, tussen de dorpskern van Linden en de gemeentegrens met Tielt-Winge. Over een afstand van zo’n 5,5 kilometer vervangen we verschillende beschadigde betonplaten. Volgens de huidige planning duren de werken tot het einde van de zomer. Tijdens de werken blijft het verkeer op de gewestweg altijd mogelijk in beide richtingen. Wel worden er indien noodzakelijk plaatselijk tijdelijke verkeerslichten geplaatst, zodat het verkeer beurtelings langs de werken kan rijden. 

Meer info vind je op de website van het Agentschap Wegen & Verkeer.

Update 12 maart 2019

Ontwerpstudie

De bevolkingsgroei voor Vlaams-Brabant stijgt jaarlijks en de ruime regio rond Leuven heeft baat bij de uitbouw van betere busverbindingen (HOV - Hoogwaardig Openbaar Vervoer) en snelle fietsverbindingen. In de praktijk wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) meer mensen op de fiets of op de bus krijgen en de auto thuis of aan het station geparkeerd. De studie onderzoekt het traject tussen Leuven (Kop van Kessel-Lo) en Tielt-Winge (Stelplaats De Lijn). In een volgende fase kan het traject van aan de stelplaats De Lijn in Tielt-Winge tot aan Diest onder de loep genomen worden.

Meer info vind je op de website van het Agentschap Wegen & Verkeer.