Hulp slachtoffers overstromingen juli 2021

Het lokaal bestuur krijgt verschillende vragen binnen van burgers die een helpende hand willen geven aan de slachtoffers van de zware overstromingen eerder deze maand. Ondertussen hebben op nationaal niveau het Rode Kruis Vlaanderen en het Croix-Rouge de Belgique de handen in elkaar geslagen om de noodhulp te co├Ârdineren. Het lokaal bestuur Lubbeek roept op om de lokale initiatieven te laten aansluiten bij die van het Rode Kruis Vlaanderen. De beste hulp is immers geco├Ârdineerde hulp.

Hoe kan je bijdragen?

  • Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kan je een gift storten. (BIC: BPOTBEB1)
  • Er is nog steeds nood aan helpende handen. Je kan je aanmelden via de website van het Rode Kruis Vlaanderen (https://www.rodekruis.be/helpenhelpt/)
  • Voor goederen te doneren vraagt het rode kruis om nog even af te wachten. Zij brengen in eerste instantie de nood in kaart.

Vanaf 26 juli 2021 is de federale fase van het crisisbeheer afgesloten en wordt de verdere opvolging overgelaten aan de regionale en provinciale overheden. Het lokaal bestuur blijft in contact met de provincie om te kijken waar nog hulp nodig is.

Wij appreciëren de talkrijke lokale initiatieven uit Lubbeek om hulp te bieden in deze crisis.