infoavond op woensdag 28 oktober 2020

Gepubliceerd op maandag 5 oktober 2020 11.42 u.
De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente en het OCMW hebben projecten opgezet om het woonpatrimonium te verbeteren zowel op vlak van energie als op vlak van kwaliteit.

Lubbeek Renoveert!

Voor dit project wordt er gezocht naar tien kandidaten die hun woning willen renoveren tot energiezuinige en kwaliteitsvolle woning. Woon je in Lubbeek en is je woning aan renovatie toe maar laat je inkomen dit niet toe? Dan ben je een geschikte kandidaat voor dit project.

Je krijgt een budget van maximaal 30.000 euro om de renovatiewerken uit te voeren. Dit bedrag moet je pas terugbetalen wanneer je de woning verkoopt, schenkt of verhuurt. Geen lening en geen afbetaling. Gedurende de renovatiewerken stelt de provincie Vlaams-Brabant gratis een renovatiebegeleider ter beschikking die je bij staat doorheen het renovatieproces.

Voorwaarden om kandidaat te zijn:

  • Je bent eigenaar en bewoner van de woning
  • Het is je enige woning
  • De woning ligt in onze gemeente
  • Het gezamenlijk belastbaar inkomen ligt niet hoger dan: 41.120 euro voor een alleenstaande en 58.270 euro voor een gezin van minimum twee personen. Deze bedragen worden verhoogd met 3.520 euro per persoon ten laste.
     

Groepsaankoop

Je kan als inwoner van Vlaams-Brabant intekenen op een groepsaankoop voor zonnepanelen, dak- of muurisolatie, isolerende ramen, warmtepompen of warmtepompboiler. Grijp dus de kans om je woning nog beter te isoleren en je wooncomfort te laten stijgen.

Meer info en intekenen: www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopenInzet van een benovatiecoach

Je wilt één of meerdere energierenovaties laten uitvoeren maar weet niet goed hoe dit aan te pakken: “Hoe begin ik er aan? Hoe vind ik een betrouwbare kwalitatieve aannemer met een correcte prijs? Hoe bekom ik al de verschillende premies?”

Om hier aan tegemoet te komen kan je beroep doen op een benovatiecoach van IGO. Hij begeleidt je tijdens dit traject van het begin tot het einde. Het huisbezoek kost 50 euro maar de begeleiding is volledig gratis. Je dient hiervoor enkel een waarborg te betalen van 100 euro die je terug krijgt zodra je binnen de twee jaar minstens één energiebesparende benovatiemaatregel laat uitvoeren.

Meer info: Benovatiecoach Bert Baes via benoveren@igo.be of 0496 27 85 33Wens je meer informatie over één van deze projecten dan kan je op woensdag 28 oktober 2020 vanaf 19u langskomen op de infoavond in zaal Libbeke, Gellenberg 16.

  • 19u - 'Lubbeek Renoveert' door de provincie Vlaams-Brabant
  • 20u - groepsaankopen en de benovatiecoach door IGO

Inschrijven is verplicht wegens Covid 19 maatregelen.
Je kan je inschrijven via info@hartjehageland.be of 016 63 95 65.


Met al je vragen rond wonen, renoveren en premies ben je steeds welkom op ons wooninfopunt op maandagvoormiddag in het gemeentehuis.

Of neem contact op met Hartje Hageland!

tel. 016 63 95 65

info@hartjehageland.be

www.hartjehageland.be