Waar een likje verf en een sobere opsmukbeurt al wonderen had kunnen doen, zag dienst Cultuur een unieke kans in een samenwerking met kunstenaar Intvis.
En zoals de fotos doen blijken, kon deze veelzijdige artiest zich bij het zien van het canvas maar moeilijk bedwingen.
Zijn prachtwerk Take me home is naast een blikvanger met veel deklaagjes, nog een project met een gelaagde boodschap.
De street artist geeft met zijn rode telefooncel niet alleen een knipoog naar de 100-jarige Britse icoon, want hij verwerkt ook een deeltje van zichzelf in zijn creatie.
Zo zet hij een sleutelfiguur uit zijn leven, zijn moeder, in de verf die in deze realisatie uit haar thuishaven wordt geplukt. In zijn werk vindt zij haar toeverlaat in de rode telefooncel die de kloof met de buitenwereld en het thuisfront kleiner maken en een gemis verzachten.
Waar woorden troost brengen voor zijn moeder, veegt ook Intvis met zijn oogstrelende uitvoering een aanstootgevend bericht van de kaart.
En alsof dat nog niet volstaat, knoopt hij in september nog een vervolgstuk aan zijn project. Na de zomerperiode kleeft hij nog een poëtische pleister op de wonde die een kwetsende boodschap misschien heeft nagelaten.
Geniet van de bijhorende sfeerbeelden van de inhuldiging (28 juli) of beter nog …
Trek eropuit en bewonder deze mooie binnenkomer voor gemeente Binkom in eigen persoon op de hoek van de Parijsstraat en de Meenselstraat.
Inhuldiging van een ge(s)laagd project
Gepubliceerd op
woensdag 31 juli 2024
16.33 u.
Straatdecor, zoals een elektriciteitscabine, vormt al wel eens een doorn in het oog.
Wanneer deze daarbovenop nog wat extra afzien door weerselementen of in dit geval scherpe taal en vandalisme, dan wordt het wel erg moeilijk om er naast te blijven kijken.