Kadervorming

Je bent of je wordt 16 jaar?
Je hebt reeds enkele tijd de speelkriebels in je lijf?
Je hebt zin om tijdens de vakantie als monitor aan de slag te gaan?
Je wil een toffe begeleider worden voor de kinderen boordevol goede ideeën en op de hoogte zijn van de nodige informatie?

Dan moet je zeker een cursus animator volgen. Een cursus animator staat bol van het speelplezier. Verkleden, schminken, knutselen, bouwen, zingen, dansen, fantaseren, bewegen, leren koken met kinderen, de omgeving en jezelf omtoveren in het grote donkere bos en één van de zeven kabouters? Het is slechts een kleine greep uit het aanbod. Daarnaast leer je ook hoe je moet werken in groepen, wat een goede voorbereiding is en wat je rechten en plichten als animator zijn.

Kortom, een animatorencursus is een niet te vergeten ervaring.

Een cursusperiode bestaat meestal uit één week, waar je dan samen overnacht met andere jongeren die net zoals jij compleet in de ban zijn van Grabbelpas, Swap en Speelpleinen.

In de gemeente Lubbeek bestaat ook een reglement betreffende kadervorming. Dit reglement voorziet een financiële tussenkomst in het bedrag dat je betaalde voor het volgen van een cursus in het jeugdwerk (monitor/hoofdmonitor/instructor/hoofdinstructor).