Loopt VC De Roosenberg nu echt achter?

Gepubliceerd op vrijdag 28 mei 2021 12.25 u.
Van kranten over Facebookgroepen tot regionale omroepen: er circuleren heel wat cijfers over de graad, snelheid, timing, prioriteiten van de vaccinatiecampagne. Die informatie loopt niet overal gelijk en spreekt elkaar soms ronduit tegen.

Het maakt het niet makkelijk om nog een goed overzicht te houden. Dat is zo voor jou als burger, maar evengoed voor ons als vaccinatiecentrum. 

Eén ding is zeker: iedereen in ons vaccinatiecentrum doet zijn best en trekt zich op aan de goede resultaten die we daarbij boeken:

 • Alle 65plussers werden vlot gevaccineerd. Zo goed als iedereen van deze groep ontving al een eerste vaccin. Door de demografie van onze gemeenten is dit een vrij grote groep, ruim 10 000 personen.

 • Alle risicopatiënten en zwangere vrouwen ontvingen al een uitnodiging, de meesten zijn reeds 1x gevaccineerd

 • De eerste uitnodigingen naar de zogenaamde “brede bevolking” gingen al de deur uit. Ook deze week gingen er nog ruim 5000 uitnodigingen de deur uit en zitten we aan het geboortejaar 1973. Gezien er meer oudere mensen in onze gemeente wonen zitten we misschien niet aan dezelfde leeftijdsgroep dan onze buurgemeenten.
  Wanneer we kijken naar de vaccinatiegraad dan doet onze gemeenten het schitterend met reeds 54,58% gevaccineerde. Hiermee staan we op de vierde plaats van de Vlaams-Brabantse gemeenten. Dit percentage ligt hoger dan de vaccinatiegraad in de naburige gemeenten waaruit blijkt dat we het toch wel heel goed doen. Dit resultaat behalen we ook dankzij jullie vaccinatiebereidheid.

  Denk hieraan, als je ongeduld het overneemt of wanneer je cijfers leest in de krant:

 • Elk vaccinatiecentrum kan alleen maar de vaccins zetten die het van Vlaanderen ontvangt. Vlaanderen verdeelt de vaccins over de verschillende centra en bepaalt de verdeelsleutel.
 • Als het wat langer duurt voor je aan de beurt bent, dan wil dat gewoon zeggen dat in elk van de doelgroepen die voor jou aan de beurt zijn, bijna iedereen zich laat vaccineren.
 • Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe meer grip we krijgen op het virus.
 • Denk je dat jouw uitnodiging onderweg is, dan kan je dat nakijken in je ebox.
 • En vooral, blijf voorzichtig! Ben je al 1 of 2 keer gevaccineerd of wacht je vol ongeduld. Hou je aan de regels: hou afstand, draag een mondmasker, ontsmet je handen, beperk nog even je sociale contacten.

Tot slot, zeg niet VC De Roosenberg “loopt achter”, maar wel “VC De Roosenberg streeft naar en haalt een maximale vaccinatiegraad”. En wil je toch kans maken om sneller te worden uitgenodigd, dan is een registratie op de QVAX-lijst de enige manier.