Lubbeeks opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen

Gepubliceerd op donderdag 9 juni 2022 17.14 u.
Het voormalige klooster wordt tijdelijk ter beschikking gesteld voor de opvang van Oekraïners. De ligging in het centrum is ideaal; school, winkels en openbaar vervoer liggen op wandelafstand.

De laatste weken werd alles in het werk gesteld om van het klooster een warme thuis te maken voor 39 Oekraïense vluchtelingen. Onze technische dienst bouwde het voormalige klooster op korte tijd om tot een tijdelijk opvangcentrum. De gemeentelijke poetsdienst en heel wat vrijwilligers gaven het klooster een grondige poetsbeurt. Voor de inrichting konden we rekenen op heel wat giften om de 8 kamers en 2 slaapzalen in te richten.

Onze sociale dienst neemt de coördinatie, administratie en de verdere begeleiding van de Oekraïense vluchtelingen op zich.

Kortom, hecht teamwerk zorgde ervoor dat we op 7 juni 2022 officieel de deuren van het opvangcentrum konden openen. Het opvangcentrum werd gedoopt tot ‘Zomerhuis – Slava Ukrayini’.

Deze naam staat symbool voor de warme thuis die we hen willen geven en drukt anderzijds de hoop uit dat het slechts een tijdelijke noodzaak voor hen zal zijn.