Opening loopomloop

Gepubliceerd op maandag 18 februari 2019 14.01 u.
Binnenkort is er een nieuwe sportieve troef in Lubbeek 'de loopomloop in Lindenbos'. Dit is een vast bewegwijzerd parcours voor joggers en lopers. De loopomloop telt drie trajecten van verschillende afstanden. Op zondag 31 maart 2019 om 10u opent onze gemeente deze vaste loopomloop.

De loopomloop in Lindenbos telt drie trajecten van verschillende afstanden. Er is een parcours van 3,6 km, van 5,5 km en één van 10 km. Ze starten alle drie op de parking van Lindenbos aan de kasteeldreef. Je kan het parcours van 10 km ook starten in de Kortrijkstraat (aan de ingang van het Chartreuzebos), waar deze lange omloop aansluit op die van Holsbeek.

Zondag 31 maart 2019 om 10u kan je deze loopomlopen feestelijk mee inlopen. We starten met enkele korte toespraken en daarna mag iedereen voor de eerste keer zijn afstand naar keuze lopen. We voorzien de nodige randanimatie, sportieve drank en versnapering voor alle lopers. Om een zicht te krijgen op het aantal deelnemers, vragen we je vooraf in te schrijven via mail. Wie met de auto komt, parkeert best aan de kerk.

Alle deelnemers van de start2run in Linden lopen die dag ook hun afstandsproef. Supporters ook welkom!

De Vlaamse loopomlopen zijn een project van ‘Sport.Vlaanderen’ . De gemeente Lubbeek dankt ‘Sport.Vlaanderen’ maar ook het ‘Agentschap voor Natuur en Bos’ en de gemeentes Holsbeek en Leuven voor hun medewerking.