Regenwaterputten

Gepubliceerd op donderdag 4 maart 2021 13.59 u.
De voorbije zomers werden gekenmerkt door hittegolven en langdurige periodes van droogte. Lokale besturen waren genoodzaakt tot het afkondigen van besparende maatregelen voor het gebruik van grond- en leidingwater.

Een verhoogde bewustwording dat drinkbaar water een schaars en kostbaar goed is, in combinatie met een gerichte aanpak voor het hergebruik van regenwater, is noodzakelijk om deze problemen in de toekomst het hoofd te bieden.

Het regenwatertonnenproject biedt een laagdrempelige oplossing voor het opvangen en hergebruiken van regenwater.

Een werkgroep van inwoners uit 10 gemeenten organiseert een samenaankoop, die het voor iedereen mogelijk maakt om extra voordelig te investeren in het plaatsen van een bovengrondse (kunststof) regenwaterton. Aankopers van een regenwaterton kunnen ervoor kiezen om deze zelf te installeren, maar kunnen indien gewenst ook beroep doen op de arbeidersploegen van sociale werkgever IGO voor de levering en de plaatsing.

Heb je interesse?
Teken dan nu alvast vrijblijvend in voor de samenaankoop via het interesseformulier op de projectwebsite: www.interleuven.be/regenwatertonnen. Het aantal geïnteresseerden nemen we mee op in de prijsvraag, zodat een maximale korting kan worden bedongen. Je zal nadien per mail op de hoogte worden gehouden van het project.

Vanaf 10 mei 2021 zal er duidelijkheid zijn over de leverancier, de aangeboden producten en de bijhorende prijzen. Deze informatie zal vanaf dan ook beschikbaar zijn op de projectwebsite. Daar kan je vanaf dan ook zelf jouw regenton(nen) bestellen.