Reservelijst voor wie jonger is dan 65 jaar via QVAX

Gepubliceerd op dinsdag 27 april 2021 16.49 u.
Bijna alle 65-plussers zijn uitgenodigd voor hun eerste prik. De eigen reservelijst voor 65-plussers wordt begin mei vervangen door de QVAX-reservelijst.

Iedereen die jonger is dan 65, kan zich bij QVAX aanmelden. Als je dat al gedaan hebt, hoef je je uiteraard niet opnieuw te registreren. Ook 65-plussers die zich hebben aangemeld voor de eigen reservelijst van VC De Roosenberg, hoeven niets te doen: die ‘uitdovende’ lijst is dan wel gesloten voor nieuwe registraties, hij blijft actief tot alle 65-plussers die erop staan zijn uitgenodigd.

Waarom ons vaccinatiecentrum nu toch overschakelt op QVAX?
Toen de QVAX-lijst in zijn testfase werd gelanceerd, beschikten we over een eigen reservelijst voor 65-plussers. Die werkte goed, vandaar dat we hem ook aanhielden en onze strategie niet wijzigden. Een verstandige keuze want intussen zijn alle kinderziekten opgelost en werkt de registratie op QXAX stukken vlotter.

Bijkomend voordeel: met de QVAX-lijst loopt de volgorde van vaccineren nu helemaal gelijk met de nationale vaccinatiestrategie en worden risicopatiënten automatisch ingepast volgens de prioriteiten.