Samenaankoop regenwatertonnen

Gepubliceerd op maandag 10 mei 2021 13.34 u.
De voorbije zomers werden gekenmerkt door hittegolven en langdurige periodes van droogte.

Lokale besturen waren genoodzaakt tot het afkondigen van besparende maatregelen voor het gebruik van grond- en leidingwater. Een verhoogde bewustwording dat drinkbaar water een schaars en kostbaar goed is, in combinatie met een gerichte aanpak voor het hergebruik van regenwater, is noodzakelijk om deze problemen in de toekomst het hoofd te bieden.

Het regenwatertonnenproject biedt een laagdrempelige oplossing voor het opvangen en hergebruiken van regenwater. In samenwerking met een werkgroep van inwoners uit 11 gemeenten wordt er een samenaankoop georganiseerd, die het voor iedereen mogelijk maakt om extra voordelig te investeren in een bovengrondse regenwaterton. Aankopers van een regenwaterton kunnen ervoor kiezen om deze zelf te installeren, maar kunnen indien gewenst ook beroep doen op de arbeidersploegen van sociale werkgever IGO voor de levering en de plaatsing. De tonnen, van het merk Graf, zijn gemaakt van kwaliteitsvol kunststof en voorzien van een stevig aftapkraantje.

Jouw regenton bestellen, kan www.interleuven.be/regenwatertonnen
Op deze website kan je ook informatie terugvinden over de prijzen, de beschikbare modellen en voorwaarden voor aankoop en levering.