Serviceflat en assistentiewoning

Een assistentiewoning is een appartement aangepast aan de noden van ouderen. U huurt er een individuele appartement en woont er zelfstandig. Een assistentiewoning heeft minstens een leefruimte, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer. De woning biedt comfort en veiligheid, zo zijn er nauwelijks trappen en is er een oproepsysteem om hulp in te roepen.

U kan ook gebruik maken van gemeenschappelijke diensten zoals poetshulp, warme maaltijden of thuisverpleging. In de gemeenschappelijke ruimtes kan u de andere bewoners ontmoeten.

De assistentiewoningen in de Residentie Prinses Astrid zijn erkende woningen. Deze zijn onderhevig aan de regelgeving.

Voor wie

De 40 assistentiewoningen in de Residentie Prinses Astrid zijn bestemd voor personen die moeilijkheden ondervinden om in hun huidige woonsituatie te blijven wonen en leven.

Hoofdzakelijk voor senioren vanaf 65 jaar, die geen constante medische begeleiding of toezicht nodig hebben en die nog zelfstandig kunnen wonen, al of niet met ondersteuning.
Maximum 25% van de 40 woningen mogen bewoond worden door personen jonger dan 65 jaar. Indien u hieromtrent meer info wenst, neem dan contact op met het Lokaal Dienstencentrum 'De Sleutel'.

Voorwaarden

U kan nog zelfstandig wonen, al of niet met externe hulp zoals poetshulp, thuiszorg, verpleging, ...

Procedure

Om een assistentiewoning te bezichtigen kan u een afspraak maken met het Lokaal Dienstencentrum 'De Sleutel'.

Wenst u graag een appartement te huren, dan wordt er een overeneenkomst getekend.

Wat meebrengen?

Identiteitskaart