(Sp)rankelend Hageland

Gepubliceerd op donderdag 1 augustus 2019 9.27 u.
Bezoek de wijndomeinen van jouw streek en ontdek de aromakaart van de Hagelandse wijnen! In Lubbeek kan dit bij het wijnkasteel van de familie Vandeurzen.

Wijnterras

Geen betere plek om een fris Hagelands wijntje te proeven dan tussen de druivenranken met uitzicht over de wijngaard of de wijnvallei.

Verschillende wijnbouwers richtten een wijnterras in op de mooiste plek van hun domein. De perfecte halte tijdens je fietstocht van het ene wijndomein naar het andere wijnkasteel, toch? Of zoek zelf het mooiste panorama en spreid je picknickdekentje uit tussen de druivelaars. Een unieke belevenis, alleen mogelijk tijdens (Sp)rankelend Hageland.

wanneer
24, 25, 31 augustus en 1 september 2019

waar
Linden, Wijnkasteel Vandeurzen Kerkdreef 1

extra
Wijnbistro open op zaterdag van 16u tot 23u en op zondag van 12u tot 23u

 

Rondleidingen Wijnkasteel Vandeurzen

Op de zuidflank en langs beide zijden van de kasteeldreef ligt het wijnkasteel van de familie Vandeurzen. In de oude kasteelhoeve werd de wijnbistro en het gastronomisch restaurant ‘De Victorie’ ondergebracht. Dit is het uithangbord van het domein.

Tijdens de wijnfeesten neemt een gids je gratis mee voor een rondleiding langs de wijngaard en de productieruimte. Er zullen op zaterdag 7 september en zondag 8 september 2019 begeleide rondleidingen zijn om 11, 13 en 15u. Tussen 12u en 17u is er food paring op de wijngaard en tot 22u is er doorlopend in de wijnbistro van de Victorie de bistrokaart ter beschikking aangevuld met speciale tapasformules met wijndegustatie (best even reservatie maken)

 

wanneer

7 en 8 september 2019 van 11u tot 22u

waar
Linden, Wijnkasteel Vandeurzen Kerkdreef 1

extra
Gratis rondleidingen om 11u, 13u en 15u

 

meer info
https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/wijn