Swap op het Plein

Deze week viel de Grabbel- & Swapbrochure in de Lubbeekse brievenbussen. Deze brochure werd opgemaakt in een ‘pré-corona-tijdperk’ en bevat dus zoals voorzien en gekend heel wat leuke uitstappen in zowel binnen- als buitenland, tal van activiteiten ter plaatse of op verplaatsing, kortom alle ingrediënten van de Grabbel & de Swap zoals jullie het van ons gewend zijn!

De plotse opkomst van het coronavirus heeft ons echter allemaal met verstomming en ongekende maatregelen om het hoofd geslagen. Maatregelen die ondertussen reeds eens in tijd verlengd werden. De klok tikt verder en ook wij weten niet wat de nabije of verdere toekomst brengen zal.

De zomer is gelukkig nog veraf en zowel wij van de jeugddienst, als de monitoren van de Grabbel & de Swap blijven hoopvol dat de geplande zomervakantie onder zijn huidige vorm in gezonde en veilige omstandigheden kan doorgaan. Uiteraard gaan wij geen onnodige risico’s nemen en met gezond verstand de nodige knopen die zich stellen doorhakken.

Eén van de eerste beslissingen die we bij deze reeds genomen hebben, is om de start van de inschrijvingen tot een nader te bepalen datum te verschuiven. Het is momenteel geen goed idee om reeds inschrijvingen open te stellen en de betaalhandelingen laten uit te voeren, zolang we niet zeker zijn dat de geplande zaken kunnen doorgaan.

Wij houden, waarschijnlijk samen met jullie allemaal, de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad nauwgezet in het oog. Wanneer meer duidelijkheid ontstaat over eventuele toegelaten vakantiewerkingsinitiatieven gedurende de maanden juli en augustus, zullen wij jullie hiervan via de online fora op de hoogte brengen.

Intussen vragen wij iedereen om wat geduld te oefenen, je aan de regels te houden¬†(vooral thuis blijven én voldoende afstand bewaren) en te duimen voor betere tijden!¬†

Bart & het moniteam

De Swap op het Plein is een zomerwerking waar we jongeren van 12 tot 15 jaar een té gek tijdverdrijf bieden tijdens de maanden juli en augustus.

Ons aanbod
Het programma van de Swap wordt uitgewerkt door de jeugddienst, in samenwerking met ons team van Swapbegeleiders.

Begeleiding
De begeleiding van de activiteiten gebeurt door minstens drie begeleiders. Vaak wordt deze groep aangesterkt met een vierde of zelfs vijfde begeleider.  

Onze begeleiders worden ondersteund door de hoofdanimatoren en de jeugdconsulent. Samen met de materiaalmonitoren vormen zij allen samen de drijvende kracht achter alle pret op de werking.

De jeugdconsulent vind je onder het jaar terug in het gemeentehuis in Lubbeek. Tijdens de vakanties is de jeugdconsulent doorlopend aanwezig op de Swap op het Plein.

Wanneer
De Swap op het Plein is actief tijdens de maanden juli en augustus. 

Locatie
Gemeentelijke basisschool De Stip Linden, Martelarenplaats 1

Voor wie

Alle jongeren van 12 t.e.m. 15 jaar.

Kostprijs

Variabel per dag, dit hangt af van de activiteit of de uitstap in kwestie. Hier zit dagelijks een vieruurtje inbegrepen.

Wat meebrengen?

  • Half-elfje (fruitje, koek, ...)
  • Drinkbus
  • Brooddoos met lunch
  • Regenjas (bij regenweer)
  • Petje en zonnecrème (bij zomerweer)

Let op!
Zet zeker op alles de naam van uw kind.