Troostpad

Hoe ga je om met verlies in tijden van corona? Wat kan je doen als je het moeilijk hebt? In Pellenberg kan je al wandelend troost vinden langs het TroostPad.

Naar aanleiding van de eerste golf van corona riep Ferm met de campagne PlantTroost op tot het inrichten van rustige plekken. Zo ontstond er reeds een troostplek in Pellenberg, met een bankje om op adem te komen, een troostende boodschap en bloemen.

Speciaal voor wie een rouwproces doorgaat, heeft logo Oost-Brabant i.s.m. Ferm aan de troostplekken een wandeling gekoppeld. Want bewegen helpt je fysiek én mentaal. Langsheen de route kan je stoppen bij mooie plekken met tips om troost te vinden alsook om troost te bieden. Het pad kan individueel of in bubbel afgelegd worden, en is op maat van het hele gezin.

Volg deze wandeling van 3,6 km vanaf de troostplek: Pellenberg, Corthoutslaan 23
Bekijk hier de route: Pellenberg - Troostpad - Wandelroute | RouteYou

Warme William

Het kan opluchten om over rouw en verlies te praten maar dat is niet altijd gemakkelijk. Wat je dan nodig hebt, is een ‘Warme William’: iemand die er voor jou is, iemand die in jou gelooft en een luisterend oor biedt.

Hoe kan jij zo een Warme William zijn voor je vriend of vriendin? Warme William geeft tips! Surf naar www.warmewilliam.be