Vervoerregio

Gepubliceerd op maandag 21 december 2020 8.37 u.
Mobiliteit is een thema dat de gemeentegrenzen overschrijdt. Met de oprichting van vervoerregio’s hebben de gemeenten nu een kader waarin ze kunnen samenwerken aan mobiliteitsuitdagingen.

Lubbeek behoort tot de Leuvense vervoerregio die één van de 15 regio’s is en telt 31 steden en gemeenten. De vervoerregio staat voor de enorme uitdaging om inclusieve, gedragen doelstellingen te formuleren om zo de economische en demografische groei te ondersteunen met een weldoordacht mobiliteitsbeleid en duurzame ruimtelijke ordening.
Het is niet de bedoeling om een theoretisch plan uit te werken zonder enige voeling met de realiteit. De ideeën, suggesties, visies, bekommernissen, enz. van jullie en onze lokale experten, zijn dan ook essentieel in het hele proces.

Onze gemeente werkt samen met 30 andere steden en gemeentes samen aan een nieuw ontwerpplan voor mobiliteit in de regio, en we vinden het belangrijk dat jij goed geïnformeerd blijft! Bekijk de interactieve video hieronder en kies zelf waarover je meer te weten wil komen!

Denk mee over mobiliteitsuitdagingen en oplossingen in jouw regio.

Wil je jouw mobiliteitsproblemen, -noden of -wensen met ons delen? Surf naar vervoerregio en vul de online bevraging in.