Vrijetijdsplatform

Samen nadenken over vrije tijd in onze gemeente

In Lubbeek timmerden burgers en bestuur aan een nieuwe en eigentijdse vorm van vrijetijdsparticipatie. De gemeente Lubbeek richtte een vrijetijdsplatform (VTP) op met als doel om samen met burgers na te denken over de manier waarop aan het vrijetijdsbeleid vorm kan gegeven worden. De afsprakennota werd op 28 september 2021 goedgekeurd door de gemeenteraad.

Kick-off 4 december 2021

Op zaterdag 4 december stellen we ons vrijetijdsplatform met veel plezier en "goesting" aan de Lubbeekse bevolking voor. 

Na een korte voorstelling nodigen we je uit om samen met ons een uurtje te brainstormen over vrije tijd in onze gemeente: Wat betekent vrije tijd voor jou? Wat mis je aan vrije tijd binnen het Lubbeekse aanbod? Hoe communiceren we erover? ...

Afsluiten doen we met een receptie.  

Plaats van afspraak: Zaal Libbeke
Wanneer: Zaterdag 4/12 20u stipt (deuren open om 19u30)
Inschrijven: via het E-loket onderaan.

Geschiedenis

We organiseerden op 25 januari 2021 een digitale info-avond en op 11 februari 2021 een digitale brainstorm-avond samen met inwoners. 

Hieronder kan je de opnames en verslagen van beide voorbereidingsavonden herbekijken of nalezen.

Bekijk hier de opname van 25 januari 2021 (info-avond met o.a. De Wakkere Burger)

Bekijk hier de opname van 11 februari 2021 (brainstorm)

De presentatie van De Wakkere Burger (25 januari), de resultaten van de mentimeter en het verslag van de brainstormavond (11 februari) kan je terugvinden bij downloads. 

Piloot-werkgroep vrijetijdsplatform

Na de eerste participatieve momenten en de brede waaier aan input die we kregen, gingen we met een beperkte werkgroep (burgers en ambtenaren) verder om de structuur uit te werken en te implementeren. Via een oproep gingen we op zoek naar een 5-tal gemotiveerde burgers.

Het engagement voor deze piloot-werkgroep is beperkt in tijd. De leden komen 4 à 5 keren samen.

De volgende personen maken deel uit van de pilootwerkgroep: Mon Celis, Sabine Ciotkowski, Harry Doms, Ella Herbots, Bieke Verlinden, Tom Harding (ambtenaar), Caroline Limbos (ambtenaar), Marijke Sué (ambtenaar) en Simon Luyts (Avansa).