Vrijwilligerskorps Lubbeek

'Vrijwilligerskorps Lubbeek' officieel opgericht

In 2022 richtte de gemeente Lubbeek onder impuls van onze  burgemeester als eerste Vlaamse gemeente een vrijwilligerskorps voor jongvolwassen op. 

Op 5 november 2022 vond de eerste opleidingsdag plaats. Intussen is de basisopleiding afgerond. Een dertigtal Lubbeekse jongvolwassen heeft hieraan met succes deelgenomen.

Op zaterdag 6 mei 2023 werdt het 'vrijwilligerskorps Lubbeek' officieel boven het doopvont gehouden. De vrijwilligers ontvingen die dag hun officieel certificaat van de gemeente Lubbeek. Deze certificaten werden uitgereikt door niemand minder dan Vlaams Minister-president, Federaal Vicepremier en Minister van Werk en onze burgemeester.

Alle leden kregen het veiligheidshesje met het 'Vrijwilligerskorps Lubbeek'-Logo. Uiteraard zullen er later ook nog oefeningen en terugkomdagen georganiseerd worden.

 

Voor wie

Wij zoeken vrijwilligers vanaf 18 jaar die zich willen inzetten bij een crisis. 

Voorwaarden

Gemotiveerd zijn om opleidingen te volgen die gegeven worden door mensen van de brandweer, Rode kruis, het nationaal crisicentrum, enzoverder.

Deze opleidingen helpen jou om onze inwoners te helpen tijdens een noodsituatie.

Ook daarna nodigen we jou nog regelmatig uit voor oefeningen, zodat je helemaal klaar staat in geval van nood.

Procedure

Help jij graag anderen in nood?

Ben je stressbestendig, diplomatisch en discreet? Wil je graag je steentje bijdragen als vrijwilliger?

Lubbeek kan je hulp goed gebruiken!

Wij zoeken vrijwilligers in geval van noodsituatie in onze gemeente.

Bij een ramp of incident moet er heel wat gebeuren. Op zo'n moment hebben we helpende handen nodig.

Zo is er het gemeentelijk coördinatiecomité. Dit bestaat uit een informatiecentrum waarnaar bezorgde burgers kunnen bellen en een opvangcentrum voor de getroffenen.

Als vrijwilliger kan je hier aan meewerken. Zo geef je mensen de juiste informatie en stel je hen gerust op moeilijke momenten.

Of hou je meer van actie en wil je de handen uit de mouwen steken? Ook dat is mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan het vullen van zandzakjes tijdens overstromingen, het meehelpen met het vrijmaken van wegen, of het plaatsen van nadars op perimeters om de hulpdiensten ongestoord hun werk te kunnen laten doen en de bevolking op een veilige afstand te houden.

Heb je interesse?

Registreer je dan via http://kanikhelpen.be

Kostprijs

De opleidingen zijn volledig gratis.