Week van de Duurzame Gemeente

Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 11.13 u.

Het gemeentebestuur van Lubbeek organiseert samen met de GRIS (Gemeentelijke Raad Internationale Samenwerking), voor de vijfde keer sinds 2018, activiteiten op Lubbeeks grondgebied in het kader van de ‘Week van de duurzame gemeente’ (18 tot 25 september).

Hiermee willen we de lokale vertaling van de SDG’s (Sustainable Development Goals) of de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in de kijker zetten. Het is een initiatief van VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) waar de gemeente Lubbeek op inschreef. Voor meer informatie kan je terecht op de website Week van de Duurzame Gemeente (vvsg.be).

Het thema voor 2023 is ‘Samen voor kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen’

We willen op 24 of 25 september 2023 Lubbeekse duurzame helden (wij noemen ze liever duurzaamheidsambassadeurs) vieren die bijdragen aan SDG 4. Het gaat hier over scholen – leerkrachten – bedrijven – opleidingen levenslang leren – vrije tijd leren – opleidingen wereldburgerschap – naschoolse opvang – sport op school – MOS – wereldbetrokkenheid (GRIS-leden bezig met onderwijs) – zomerschool gemeente – Fietsersbond (veilig fietsen naar school) – duaal leren in bedrijven e.a.

Om deze ‘ambassadeurs’ te selecteren willen we beroep op jou doen. Wil je initiatieven/organisaties voordragen die in het kader van hun voorbije/toekomstige verdiensten op het vlak van ‘kwaliteitsonderwijs voor iedereen’ in aanmerking kunnen komen, stuur dan ten laatste op maandag 18 september een e-mail naar intsamenwerking@lubbeek.be. Vermeld de naam van het initiatief/organisatie en van één of meerdere vertegenwoordigers.

We houden je op de hoogte van de verdere uitwerking van dit initiatief.