Winterweer, wat met de afvalinzameling

Inzameling aan huis

Winterse neerslag en ijzel kunnen de afvalinzameling behoorlijk verstoren. De ophaalwagen probeert overal langs te gaan, maar veiligheid gaat voor! Werd je afval niet ingezameld? Haal het terug binnen en bied het aan bij de volgende ophaalronde.

Werd je grijze container niet geledigd omwille van het winterweer en is hij vol? Dan kan je uitzonderlijk de eerstvolgende inzameling één of meerdere extra zakken naast je container plaatsen. Je hoeft dit niet vooraf te melden aan EcoWerf (DifTar). Let er wel op dat elke extra zak ook in de container past, zo kan de lader je afval wegen. Je betaalt maar voor één aanbieding. Deze procedure geldt enkel indien bij winterweer het afval om veiligheidsredenen niet werd ingezameld.

Indien EcoWerf, in samenspraak met je gemeente, een extra inzameling organiseert, dan zal dit via verschillende kanalen gecommuniceerd worden. Hou bij winterweer de website van EcoWerf en je gemeente in het oog of bel voor meer informatie de groene lijn van EcoWerf op 0800 97 0 97.

Antivriestips

Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de containerinhoud vastvriest en bij lediging in de container blijft steken. Hieronder vind je enkele tips om dit te voorkomen:

Plaats bij voorkeur je afval pas
’s ochtends tegen zeven uur buiten, in plaats van de avond voordien. Zo voorkom je dat de inhoud van de container vastvriest, of dat je afval minder zichtbaar wordt door sneeuwval.

Bewaar je afvalcontainer binnen (bv. in de garage) of op een windluwe plaats.

Gebruik bij vriesweer laagjes krantenpapier in de gft-container, laat vochtig keukenafval eerst even drogen en maak het materiaal los met een lang voorwerp de ochtend van de lediging.

Het containerpark

Ook het containerpark kan gevolgen ondervinden van winterse buien. Ligt er veel sneeuw op de baan? Dan bestaat de kans dat ook het containerpark niet vlot bereikbaar is. Stel je bezoek uit of neem vooraf contact op met EcoWerf om zeker te zijn dat het containerpark bereikbaar is.